Pojďte si ytvořit vynikající a jednoduché lasagne, po kterých Vám budou téct sliny.
Co budete potřebovat:
Potup:
Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji. Asi po pěti minutách přihodíme na pánev mleté maso. Přidáme sůl, pepř a provensálské koření. Asi za sedm minut, když maso zhnědne, dáme k němu rajčatový protlak. Pak se pustíme do přípravy bešamelu.
Postup na přípravu bešamelu:
Rozpustíme máslo, přidáme mouku a asi po třech minutách mléko. K tomu zamícháme polovinu nastrouhaného sýru. Bešamel vaříme deset minut a můžeme dosolit.
Listové těsto si rozválíme a rozdělíme na tři díly. Jeden dáme na spodek zapékací misky a rozprostřeme na něj třetinu masa, posypeme trochou sýru.
Přiložíme druhým plátem těsta a opět přidáme maso a strouhaný sýr. Posledním dílem těsta přikryjeme a na to dáme zbytek masa a vrchní vrstvu zalijeme bešamelem. Nahoru nasypeme zbytek sýru. Misku dáme do trouby na 180 stupňů přesně na půl hodiny.
Dobrou chuť!
Zdroj: tn.cz