Karamelové větrníky

Karamelové větrníky budete milovat vy i vaše děti!

Větrníky má rád skoro každý! Ale ne každý je ochotný chodit pro ně do cukráren, doufat, že nebudou oschlé a ještě za ně platit pořádnou sumičku.

Co budete potřebovat: 

Karamelové větrníky

Potup:

Těsto:

Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak přisypeme naráz všechnu mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se výsledné těsto nelepí ani na vařečku, ani na stěny hrnce. To by nemělo trvat déle než 10 minut.

Do vychladlé hmoty pak po jednom přidáváme našlehaná vejce. Trpělivost je v této fázi žádoucí. Těsto následně rozdělíme na dva díly a nandáme do dvou plechů vyložených pečícím papírem.

Těsto pečeme při teplotě 200 stupňů přibližně 30 až 40 minut. Nevadí, že povrch je křupavější, po vytažení korpus zase změkne.

Náplň:

Karamelové větrníky

Karamelové pudinky uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Pak vyšleháme moučkový cukr dohromady s máslem a obě hmoty opatrně spojíme do jedné. Pak vyšleháme šlehačku dohromady se ztužovačem.

Poleva:

Karamelové větrníky

Cukr dejte do hrnce a ohřívejte ho tak dlouho, dokud se nerozteče a nezkaramelizuje. Pak přidejte šlehačku a opatrně ohřívejte, dokud se karamel úplně nerozpustí a hmota nespojí.
Pak jeden korpus potřete postupně oběma náplněmi, přiklopte druhým plátem těsta a polijte ještě teplou polevou. Dejte odležet a ztuhnout do lednice nebo třeba na balkon. Dobrou chuť!

CELÝ VIDEORECEPT ZDE

Zdroj: tn.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>