Větrníky má rád skoro každý! Ale ne každý je ochotný chodit pro ně do cukráren, doufat, že nebudou oschlé a ještě za ně platit pořádnou sumičku.
Co budete potřebovat:
Potup:
Těsto:
Vodu rozehřejeme s máslem a solí, pak přisypeme naráz všechnu mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, dokud se výsledné těsto nelepí ani na vařečku, ani na stěny hrnce. To by nemělo trvat déle než 10 minut.
Do vychladlé hmoty pak po jednom přidáváme našlehaná vejce. Trpělivost je v této fázi žádoucí. Těsto následně rozdělíme na dva díly a nandáme do dvou plechů vyložených pečícím papírem.
Těsto pečeme při teplotě 200 stupňů přibližně 30 až 40 minut. Nevadí, že povrch je křupavější, po vytažení korpus zase změkne.
Náplň:
Karamelové pudinky uvaříme v mléce a necháme vychladnout. Pak vyšleháme moučkový cukr dohromady s máslem a obě hmoty opatrně spojíme do jedné. Pak vyšleháme šlehačku dohromady se ztužovačem.
Poleva:
Cukr dejte do hrnce a ohřívejte ho tak dlouho, dokud se nerozteče a nezkaramelizuje. Pak přidejte šlehačku a opatrně ohřívejte, dokud se karamel úplně nerozpustí a hmota nespojí.
Pak jeden korpus potřete postupně oběma náplněmi, přiklopte druhým plátem těsta a polijte ještě teplou polevou. Dejte odležet a ztuhnout do lednice nebo třeba na balkon. Dobrou chuť!
Zdroj: tn.cz